Набедиха в сатанизъм консултанта на Байдън за маймунската шарка

Д-р Деметри Даскалакис е подложен на подигравки от десни медии и тролове заради свои снимки без риза

Новини
13:30 - 13 Септември 2022
2896
Набедиха в сатанизъм консултанта на Байдън за маймунската шарка

Д-р Деметри Даскалакис, един от най-високопоставените служители на Белия дом, назначени да следят и реагират на епидемията от маймунска едра шарка, е подложен на подигравки от десни медии и тролове в Twitter, защото носи харнес и публикува свои снимки без риза в Instagram.

Експертът по въпросите относно маймунската едра шарка Деметри Даскалакис дори е обвинен в сатанизъм.

В една от статиите, публикувани от консервативен новинарски уебсайт, Даскалакис е критикуван за това, което репортерът определя като “нестандартна тактика“, за да накара ЛГБТ хората да се тестват за ХИВ и други полово предавани болести. Изданието обръща внимание на многото усилия, които Даскалакис е предприел, за да накара хората да се изследват за полово предавани болести, като например управлението на клиника за изследване за ХИВ и хепатит във фетиш клуб. Изданието отбелязва също така склонността му да носи “внушаващо доверие облекло” и посочва, че той се е обличал в анцуг, за да доставя ваксини срещу менингит.

Спорът, както подобава, бързо се пренесе в Twitter, където един потребител на социалната мрежа заяви, че Даскалакис е “сатанист“, защото носел харнес (кожен нагръдник - б.р.) с дизайн на петолъчка. 

Пред The Advocate Даскалакис разказва за скандала: “Със сигурност не съм сатанист.” На въпроса защо хората го смятат за такъв, Даскалакис отговаря: “Защото нося дизайнерски харнес на Зана Бейн.”

Скандалът в интернет стигна дотам, че се наложи Даскалакис да заключи профила си в Instagram, защото тролове продължаваха да крадат личните му снимки в отчаяните си усилия да докажат, че не трябва да му се вярва.