Набелязаха дати за реванша между Джошуа и Руис

Обсъжда се периода между 16 ноември и 14 декември, призна промоутърът Един Хърн

Бокс
14:06 - 20 Юни 2019
2553
Набелязаха дати за реванша между Джошуа и Руис

Актуалният световен шампион Анди Руис и Антъни Джошуа най-вероятно ще се изправят в мач-реванш за световните титли по бокс в тежката категория до края на тази година. Промоутърът на детронирания от върха британец - Еди Хърн, обяви, че за момента се разглеждат дати през ноември и декември.

"До края на този уикенд ще имаме решение за датата и мястото на реванша. Засега обсъждаме варианти в диапазона между 16 ноември и 14 декември", сподели Хърн.

В началото на юни шишкавият мексиканец Анди Руис поднесе сензацията в световния бокс, като нокаутира звяра от Уотфорд в седмия рунд и спечели три от титлите в тежката категория – Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Това бе първата загуба на считания за непобедим Джошуа в професионалния бокс.

Още след онази битка стана ясно, че в договора между Руис и Джошуа има клауза за реванш. От екипа на британеца веднага са се възползвали. Смяташе се, че Джошуа ще иска да се бие в родината си за втория мач, но според Хърн има пет варианта с равни шансове за домакин на гала вечерта.