Наблегнете на секс, ябълки и кръстословици при магнитни бури

Експертите посочват необичайните начини за справяне с последиците от слънчеви изригвания

Новини
13:50 - 02 Юли 2024
2687
Наблегнете на секс, ябълки и кръстословици при магнитни бури

В последно време все повече се интересуваме кога има слънчеви изригвания и кога ни удрят магнитни бури. Тяхното влияние върху хората и особено метеочувствителните от нас, не е никак безобидно.

Ето защо е полезно да си припомним някои съвети от лекарите как да се предпазим или да намалим донякъде влиянието на геомагнитните бури, поне чувствителните.

Разходка сред природата и свеж въздух

Макар и да не изглежда логично на пръв поглед, първият и най-основен съвет за борба с вредите на магнитните бури е да се разхождаме навън – най-добре сред природата или поне в градинки и паркове.

Затварянето вкъщи според вещите в медицинските познания само влошава нещата. Но и прекомерната физическа активност също не е от полза.

Леко и ненатоварващо ходене е най-добро, плуването без големи напрягания също отлично помага, както и колоезденето, но не сред асфалт и бетон, а сред природата, най-добре е да има дървета наоколо. Въобще аеробните занимания са най-добри.

Яжте плодове

Що се отнася до хапването по време на проблеми с магнитни бури, то на първо място се препоръчват ябълките. В тази категория са и бананите. Червените боровинки стават, салата от настъргани моркови със зехтин и много малко сол също е препоръчителна.

Учените твърдят, че трябва да се пият големи количества вода, 2-3 литра в зависимост от размерите на човека и сезона,

но в никакъв случай газирани и подсладени напитки.

Фрешове и леки смутита също са на почит. Не е правено точно изследване върху автентичното българско кисело мляко, но може да се предположи, че и то влиза в системата, още повече такова с по-ниско съдържание на мазнини.

По принцип мазнините са изключително вредни. А пърженето направо е табу за вечни времена. Затова пък хапването на натурален шоколад и пиенето на какао без захар са препоръчителни, но да не се прекалява.

Игри за ума

Кръстословиците, главоблъсканиците и всякакви други подобни игри, които се обобщават с английската заемка куиз, оказват помощ при справянето с магнитни бури.

Номерът е да се опитаме да отговорим преди участниците на въпросите на водещия, за да има ефект. Но с допълнението, че все пак си направите единия час разходка сред парковете.

Секс

Учени от университета в Упсала, Швеция, които от десетилетия се занимават с въпроса са магнитните бури и влиянието им върху хората, са стигнали до извода, че ненатоварващи форми на секс (при по-младите) също са много полезни в случая.

Препоръчва се галене и орални форми на задоволяване.

Но да се внимава с натоварванията, съветва zdrave.to.