Националът Антов смени Монца с Кремонезе

Защитникът ще играе под наем в родния тим на легендата Джанлука Виали

Спорт
12:21 - 31 Август 2023
2190
Националът Антов смени Монца с Кремонезе

Българският национал Валентин Антов сменя отбора си в Италия. Бранителят на Монца, който така и не успя до този момент да се наложи в Серия “А”, ще играе под наем през този сезон в Серия “Б”. Той ще стори това в родния тим на легендата Джанлука Виали - Кремонезе.

Преди няколко дни италиански легендарен директор Адриано Галиани, който е ръководител на Антов, обяви, че клубът прави всичко възможно, за да го преодстъпи през тази кампания, за да може да играе редовно, тъй като това не се случва в тима на Рафаеле Паладино.

Вчера двата клуба са се договорили съобщават на Апенините, като Антов ще играе само под наем без право на закупуване от тима на Давиде Балардини, който изпадна от елита посследния сезон.

22-годишният юноша на ЦСКА пристигна напусна Монца преди два сезона, след като имаше шест месеца под ръководството на Синиша Михайлович в Болоня. За този период Антов стана част от историческата първа промоция на Монца в Серия “А”, както и бе част от тиима в дебютното му участие сред най-добрите на Апенините.

Антов записа общо 24 мача за клуба, като 14 от тях в Серия “А”, а в пет от тях бе титуляр.