Националите до 17 г. спечелиха групата си на балканиадата

Спорт
18:15 - 07 Юли 2023
2175
Националите до 17 г. спечелиха групата си на балканиадата

България бе категорична във втория си мач от Балканското първенство по волейбол за момчета под 17 години, което се провежда в Албания. Воденият от Десислава Величкова отбор срази Черна гора с 3:0 (25:12, 25:5, 25:20) и спечели убидетелно Група Б от надпреварата с две победи.

След като на старта на шампионата трябваше да покажем характер срещу Румъния и да се връщаме в мача след 0:2 (спечелихме с 3:2 гейма в четвъртък), ден по-късно срещу черногорците представянето ни бе далеч по-впечатляващо.

Пълна мобилизация и концентрация на младите ни национали от първата секунда доведе до това съперника да отбележи едва 17 точки в първите две части! Много убедително начало за "трикольорите", които подобно на националите ни под 21 години и техния мач на Световното първенство днес срещу Канада, поведоха с 19-9 и спечелиха първия гейм с 25-12.

Във втората част бяхме още доминиращи. Стартирахме с 12 безответни точки, а докрая позволихме на Черна гора да направи едва 5!

В третата отново взехме инициативата от първия сервис и без да допуснем лидерство на другия отбор, вървяхме устремено към успеха. Тази част бе и най-оспорваната от двубоя, като Черна гора опитваше да ни доближи и дори успяваше да стопи на 1-3 точки, но не и да стигне до обрат. При 24:18 пропуснахме три геймбола, но не и увереността си за затворим бързо срещата, която продължи 1 час.

Полуфиналът е утре от 19 ч наше време, като все още не знаем срещу кого ще се изправим от Група А.

Днешният ден пък приключва с 3 от 3 за българските национални отбори, след като по-рано победи постигнаха мъжкият тим (3:2 над Иран в Лигата на нациите) и мъжете под 21 години (3:1 срещу Канада на Световното в Бахрейн).