Над 20 000 стоки "менте" задържаха на МП Лесово

За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки

Актуални новини
11:09 - 17 Юни 2024
683
Над 20 000 стоки "менте" задържаха на МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 20 417 текстилни изделия, чанти и маратонки с обозначения на световни марки при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Товарните композиции са превозвали стоки от Турция за Сърбия през България.


Товарната композиция е управлявана от сръбски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал текстилни изделия, обувки, чанти и аксесоари от Турция за Сърбия. Митнически служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия са установени в товара 5312 недекларирани спортни екипи с обозначения на три световни търговски марки. Сред декларираните стоки са открити още 11 703 текстилни изделия, 217 чанти и 110 чифта маратонки с лога на различни световноизвестни марки.


Още 3075 „маркови“ стоки са открити същия ден в друг товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от сръбски гражданин. Той също е превозвал текстилни изделия от Турция за Сърбия през България. По искане на служителите от Гранична полиция е извършена щателна проверка на товара, при която инспекторите установяват сред декларираните стоки3075 спортни комплекти, тениски, ризи, панталони и други текстилни артикули с обозначения на защитени търговски марки. Установените „маркови“ стоки също са задържани поради основателни съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.


За случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.