Над 20 хиляди нови случая на коронавирус в Токио

Властите в мегаполиса днес съобщиха и за четирима починали

Свят
16:27 - 20 Юли 2022
3443
Над 20 хиляди нови случая на коронавирус в Токио

Властите в Токио съобщиха днес за 20 401 нови случая на коронавирус. Броят на новозаразените в японската столица надхвърли 20 хиляди за първи път от февруари, предаде агенция Киодо.

В няколко префектури бяха регистрирани рекорден брой нови случаи заради бързо разпространяващия се подвариант на Омикрон – BA.5.

Броят на новозаразените в Токио е най-високият от 5 февруари, когато в японската столица бяха отчетени 21 110 случая. Властите в мегаполиса днес съобщиха и за четирима починали.

Броят на пациентите с ковид нараства бързо в цяла Япония. Гифу, Хього и Окинава са сред префектурите, отчели днес рекорден брой новозаразени.

Губернаторът на Осака Хирофуми Йошимура изрази очакване новите случаи в префектурата да достигнат около 22 хиляди - максимум от началото на пандемията. В префектура Канагава, близо до Токио, прогнозите са за над 10 хиляди новозаразени - също рекорд.

Новите случаи на коронавирус в Япония бяха на сравнително ниско равнище до средата на миналия месец, но започнаха да се увеличават напоследък заради подварианта на Омикрон BA.5, отбелязва Киодо.

Шигеру Оми, председател на Организацията за здравни грижи на общностите, каза миналата седмица, че Япония е навлязла в седмата си ковид вълна, но допълни, че засега няма нужда от противоепидемични мерки.