Над 300 камери и 700 патрули ще следят за джигити през почините дни

Топ
12:34 - 05 Септември 2024
2144
Над 300 камери и 700 патрули ще следят за джигити през почините дни

Засилен контрол по пътищата ще има за предстоящата поредица почивни дни. Над 300 камери и 700 патрули ще следят за проблеми. От "Пътна полиция" ще санкционират агресивните шофьори по магистралите.

Патрулите ще следят за рисково шофиране, превишена скорост и притесняване на останалите водачи чрез присветкане с фаровете. Ще има и засилени проверки за алкохол. За първите 10 дни на септември статистиката показва, че са станали над 220 тежки ПТП с 11 загинали.

За същият период с алкохол над 1,2 промила са хванати 121 водача, а 90 след употреба на наркотици. Апелът е за внимателно и разумно шофиране. Днес и утре сутрин ще има осигурена зелена вълна за излизане от големите градове, а в неделя трафикът ще бъде подпомогнат за по-бързо прибиране.

"Да се санкционират онези нарушители, които системно и грубо притесняват останалите участници в движението като им присвяткат или притискат със скъсяване на дистанцията, особено по автомагистралата, където всички се движат с висока скорост. Целта на екипите ни е чрез автомобилите, с които разполагаме на автомагистралите да се извеждат от движението такива нарушители", каза пред БНТ заместник-началникът на "Пътна полиция" комисар Мария Ботева.