Над 40 млн. лв. щети от наводненията в Монтанско

Новини
14:04 - 05 Юли 2023
1959
Над 40 млн. лв. щети от наводненията в Монтанско

На над 40 милиона лева възлизат щетите от наводненията в област Монтана към момента. Няколко общини пострадаха сериозно от обилните валежи през юни.

„Всеки ден получаваме документи от общините за поражения, които препращаме към Комисията по бедствия и аварии”, каза областният управител на Монтана инж. Валери Димитров:

"За Монтана са около 15-16 млн., за Берковица са над 20 млн. Останалите общини също пристигат и цифрата за мен след окончателното обработване и изпращане в София може би ще набъбне до над 40 млн. за територията на област Монтана".

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов и неговият заместник Петър Димитров посетиха засегнатите райони в Монтанско.

"Споделих с него и помолих да бъде предадено и в Министерския съвет да се наблегне най-вече на превенцията, която от десетилетия не е правена".

Осигурени са средства за пострадали от наводненията семейства. За община Берковица са отпуснати 23 хиляди лева, 28 хиляди в община Монтана и 3 хиляди лева в община Чипровци. Екипите на социалните служби продължават с оценките по домовете.