Над 4300 заразени с Ковид-19 в Израел

С коронавирус е и сътрудник на Нетаняху

Новини
12:39 - 30 Март 2020
4168
Над 4300 заразени с Ковид-19 в Израел

Заразените с новия коронавирус в Израел станаха 4347, предаде ТАСС, цитирана от БТА. С 482 се е увеличил броят им за денонощие. 

80 души са в тежко състояние, оздравелите са 134, а 15 са починали.

Първи случай на зараза в Израел беше регистриран на 27 февруари у човек, върнал се от Италия. Първият смъртен случай в страната датира от 20 март.

Сътрудник на израелския премиер Бенямин Нетаняху също е дал положителен резултат на теста за коронавируса, предаде Ройтерс.

На този етап не е ясно дали самият Нетаняху е бил изложен на риск от зараза.

"Ще предприемем действия в съответствие с указанията на министерството на здравеопазването", заяви представител на израелските власти, който уточни, че е бил заразен парламентарен сътрудник на премиера. Въпросният човек е в добро състояние.

Министерството на здравеопазването на Израел изисква 14-дневна самоизолация и евентуален тест за коронавирус на всеки, за когото се смята, че е бил в близост до заразен човек.

Заразеният сътрудник на Нетаняху е бил и в парламента по време на сесията му миналата седмица. На сесията присъстваха също премиерът и опозиционни депутати, с които трй се опитва да формира спешно правителство, за да може страната да се справи с епидемията.