Над 50 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари по бежанския лагер "Джабалия"

Това съобщи директорът на така наречената индонезийска болница в Газа пред телевизия "Ал Джазира"

Свят
18:54 - 31 Октомври 2023
2575
Над 50 палестинци бяха убити при израелски въздушни удари по бежанския лагер "Джабалия"

Директорът на така наречената индонезийска болница в Газа заяви днес пред телевизия "Ал Джазира", че най-малко 50 палестинци са били убити, 150 - ранени при израелски въздушни удари срещу бежанския лагер "Джабалия".

От болницата казаха, че в нея са били докарани голям брой тежко ранени при израелските бомбардировки хора и на медиците се наложило да извършват операции направо в коридора, тъй като хирургически зали били пълни.

В момента в индонезийската болница има около 250 пациенти, каза един от хирурзите. Тъй като се намира близо до фронтовата линия в северната част на Газа, болницата е приела много от хората, които са пострадали при израелското настъпление, добави той.

Междувременно говорителят на палестинското министерство на здравеопазването Ашраф Ал Кудра заяви пред телевизия "Ал Хадат", че броят на загиналите в лагера "Джабалия" е надхвърлил 100 души и продължава да расте. "Броят на жертвите може да достигне няколкостотин, тъй като Джабалия е най-гъсто населеният район в палестинския анклав", посочи той. "Говорим за ново клане, извършено от окупационните сили", добави той.