Над 60 разпита за катастрофата с Георги Семерджиев

Установяват кои са жените, които разглеждали смачкания автомобил на бившия футболист

Общество
17:59 - 11 Август 2022
2174
Над 60 разпита за катастрофата с Георги Семерджиев

Над 60 свидетели били разпитани по делото за катастрофата, при която бившият футболист Георги Семерджиев уби две млади жени на столичния бул. “Чери връх”. Трагедията стана на 5 юли, но все още назначени експертизи не са готови, пише Труд.

В момента Георги Семерджиев е в ареста, след като няколко съдебни състава отказаха да го пуснат на свобода въпреки твърдението му, че е бил отвлечен в деня на катастрофата. Записи от камери в района обаче показват друго - той е бил в автомобила. Изяснено е, че е бил и сам по време на автосблъсъка.

На кръстовище на Моста на влюбените уред за видеонаблюдение е заснел джипа фронтално и ясно се виждало, че няма друг със Семерджиев в автомобила. В колата били намерени биологични отпечатъци на полицайката Симона Радева, но те били от дни преди катастрофата.

“При прегледа на тези видеозаписи се вижда как лице от мъжки пол напуска автомобила и се отдалечава от мястото на произшествието 17 секунди след настъпване на удара. На тези видеозаписи е назначена експертиза. Тя ще даде и технически детайли, очакваме нейното заключение”, заяви Десислава Петрова, заместник-градски прокурор на София.

Камерите били запечатали и две жени. Виждало се как те се приближават до току-що катастрофиралия автомобил, оглеждат пораженията и след това се отдалечават. Засега тяхната самоличност е неизвестна. Разследващите обаче имат предположения кои са и се очаква те също да бъдат разпитани.

Назначената по разследването комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Семерджиев още не е готова, защото след първата беседа с него вещите лица са преценили, че е необходимо да се направи и втора, която да е поне месец след инцидента.