Над закона ли е Глория?

Примата на попфолка паркирала в пешеходната част на "Хълм Бунарджика" в Пловдив, но никой не пожелал да я глоби

Новини
14:27 - 26 Юли 2022
27620
Над закона ли е Глория?

„Над закона ли са попфолк певиците?", пита Любомир Чакъров, шеф на сдружение "Аз обичам Пловдив".

„Запознайте се с автомобила на певицата Глория, която беше глобена, защото е паркира своя автомобил в пешеходната част на „Хълм Бунарджика“, за да не ходи пеш“, продължава той.

"Въпреки, че на място имаше екип на ОП "Общинска охрана" и Общинска полиция, нито един от двата органа не пожела да глоби певицата. Защо ли? По техни думи шефовете им не дават, обяснява активистът.

След като отказали да му съдействат, Чакъров се обадил на тел. 112 и поискал патрул на 2РПУ към ОД на МВР Пловдив да наложи глоби. Първоначално служителите не пожелали да ги съставят. „Но не успяха да излязат на глава с мен.

Защото всички са равни през закона, особено когато спират не по правилата и се налага да бъдат глобени", доволен е пловдивчанинът.

Покрай колата на певица Глория били глобени и още няколко автомобила, които били спрели неправилно. „Полицаите обаче отказаха да глобят автомобилите, които бяха спрели пред входа на алея "Арх. Здравко Василков" на Бунарджика. По този казус има вече подадена жалба до ОД на МВР - Пловдив и очакваме становище от директора, защо в тази зона от години назад се толерира паркиране в нарушаване на ЗДвП, без санкции.", обяснява Любомир Чакъров.