Надал: Мачът с Джокович може да е последният ми на "Ролан Гарос"

Тенис
10:56 - 30 Май 2022
2881
Надал: Мачът с Джокович може да е последният ми на "Ролан Гарос"

"Всеки мач, който играя тук, може да е последният ми на "Ролан Гарос" в моята кариера", призна 13-кратният шампион на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал, след като се класира за четвъртфиналите на турнира, цитиран от БГНЕС. 

Надал успя да надвие канадеца Феликс Оже-Алиасим в пет сета, за да си уреди среща с Новак Джокович в следващия кръг, но той все още се бори с хроничен проблем със стъпалото.

"Вече съм в четвъртфиналите и просто се наслаждавам на факта, че още веднъж играя на "Ролан Гарос". Ако трябва да бъда честен, всеки мач може да е последният ми тук, такава е ситуацията ми. Минах през тежък процес със стъпалото отново. Не знам какво ще стане в близкото бъдеще с кариерата ми, така че просто се опитвам да се наслаждавам и да се боря да продължа да изживявам мечтата си", коментира Надал след успеха над Оже-Алиасим.

"С Новак се познаваме добре, имаме дълга обща история. Той спечели Рим, преди да дойде тук, вече има девет поредни победи, докато аз не съм в идеална ситуация. Но сме тук, на "Ролан Гарос", любимото ми място на света. Единственото, което мога да обещая, е, че ще бъда концентриран, ще дам всичко от себе си и ще се боря докрай", допълни испанецът за предстоящия сблъсък с Джокович, който ще се играе във вторник.