Надал: Писна ми да слушам само за Джокович

Има и по-виновни от него, отсече Бика от Майорка

Спорт
13:19 - 17 Януари 2022
2088
Надал: Писна ми да слушам само за Джокович

Бившият №1 в световния тенис Рафаел Надал отново коментира ситуацията с Новак Джокович след победата си на старта на Australian Open срещу Маркос Гирон. Матадора призна, че му е писнало да слуша само за ситуацията със сърбина, но и защити своя колега. Испанецът смята, че има и по-виновни от него в ситуацията.

„Не знам дали Джокович е трябвало да играе на Australian Open, но вече ми писна от всичко това. Преди седмица, когато спечели на първа инстанция, казах, че съм съгласен, защото решението е взето от съда. Те казаха, че всичко с визата му е наред. Вчера съдът сметна нещо различно, няма да говоря против правосъдието“, каза Надал.

„Мисля, че в света на спорта, идеалът трябва да е най-добрите да играят в най-добрите турнири. Най-добре за всички щеше да е Джокович да играе. Не мога да кажа повече, защото ситуацията е много неясна“, допълни Матадора.

„Винаги съм уважавал съперниците си. Така ти е по-лесно в съблекалнята. Чувстваш се по-щастлив. Новак не е изключение. Пожелавам му всичко най-добро. Ситуацията се усложни. Не мисля, че той е единственият, който е допуснал някаква грешка. Има и по-виновни от него. Бих искал той да играе на турнира“, завърши испанецът.