Надал призна: През 2008-ма играх със силна упойка срещу Федерер

Преди финала почти не тренирах, защото не можех да стоя на краката си, заяви испанецът

Спорт
21:55 - 03 Юли 2020
1023
Надал призна: През 2008-ма играх със силна упойка срещу Федерер

Носителят на 19 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал направи сензационно разкритие за легендарния финал на "Уимбълдън" през 2008 година, когато след епична битка надви Роджър Федерер и спечели за първи път в кариерата си турнира от "Големия шлем" в Лондон, като прекъсна серията от 5 поредни триумфа на швейцареца.

Левичарят от Манакор спечели след 4 часа и 48 минути игра с 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7. Пред Movistar+ 34-годишният испанец заяви, че заради силни болки в краката му се е наложило да изиграе финала срещу Федерер под упойка.

"Никога не съм говорил за това преди, но в този мач играх под анестезия. И не само в него, но и в няколко от предните срещи. Прекъсването заради дъжда усложни нещата, защото упойката действа за определено време, а без нея не можех да играя. Трябваше да ми бият инжекции, защото без тях просто не можех да стоя изправен. Преди финала почти не тренирах, защото не можех да стоя на краката си. Бях много изнервен заради анестезията, защото не знаех колко дълго ще действа тя", разказа Надал, който има 2 титли на "Уимбълдън".