Надал тренира и се готви за завръщането на корта

Тенис
10:17 - 16 Ноември 2023
2768
Надал тренира и се готви за завръщането на корта

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал вече има мисли за  новия сезон. Испанецът, който поднови тренировки преди няколко седмици след операция на бедрото, потвърди, че ще играе отново. Той работи неуморно към тази цел през последните месеци.

"Добре съм, тренирам и съм щастлив. Намирам се в добър етап от живота си. Досега не знаех дали ще играя тенис отново някой ден, а сега искрено вярвам, че ще го направя. Все още не съм готов да кажа кога, но мога да тренирам все по-дълго и напредъкът е сериозен", каза Надал пред испанските медии.

"Знам, че болката никога няма да изчезне, но съм значително по-добре. Това е много за мен. Да говоря за тенис е съвсем друг въпрос, както и нивото, на което ще мога да играя. Но стъпките към това да играя отново бяха големи и положителни, за което се боря в няколко месеца. Убеден съм, че ще мога да кажа нещо по-конкретно през следващите седмици", добави той.

След като получи контузия на Откритото първенство на Австралия през януари и след това се оттегли от няколко турнира, включително "Ролан Гарос", Надал претърпя операция на 2 юни в Барселона и започна своя дълъг период на възстановяване, от който сега започва да излиза.

"Винаги съм имал надежда, че ще играя отново. Колко? На какво ниво? Трудно е да се отговори на това. Никога не съм губил надежда, че ще играя. Нещата постепенно се изясняват с времето. В момента съм на прав път", коментира още той.

37-годишният Надал каза, че не си поставя най-високите цели, като да играе на Олимпиадата в Париж или да постигне рекорда на Новак Джокович от 24 титли от Големия шлем. За него е успех самото му завръщане на корта, когато не е имало светлина в края на тунела.