Надал за 13-и път на 1/4-финал в Мелбърн

Спорт
11:56 - 15 Февруари 2021
1205
Надал за 13-и път на 1/4-финал в Мелбърн

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като надви Фабио Фонини в три сета – в отделните части 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа и 20 минути.

Испанецът поведе с ранен пробив в откриващия сет, но италианският му съперник се върна при 2-3. Нов брейк за испанския Матадор обаче му върна контрола в частта и след 6-3 той дръпна в резултата.

Във втория сет Фонини имаше предимство след реализиран пробив за 4-2, но допусна четири безответни гейма за съперника, което сложи и ефективен край на неговите съпротивителни сили в срещата. Надал направи два пробив в третата част и ще играе за 13-и път в четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия след четвъртия си пореден чист успех в Мелбърн тази година.

Испанецът завърши с 24 уинъра и 20 непредизвикани грешки, като достига до този етап на турнира за пети последователен път. Негов съперник в спор за място на полуфиналите ще бъде победителят от сблъсъка между Стефанос Циципас и Матео Беретини.

Надал е с шест победи от седем мача срещу гърка, включително в полуфиналите на Аустрелиън Оупън през 2019. С италианеца Матадорът има един-единствен мач през 2019 година, когато го надигра в 1/2-финален мач на Ю Ес Оупън.