Надцакване: Опозицията блокира трибуната , ГЕРБ предложи изказвания от място

Актуални новини
10:20 - 18 Декември 2023
3070
Надцакване: Опозицията блокира трибуната, ГЕРБ предложи изказвания от място

Парламентарната група на "Възраждане" за втора поредна седмица окупира трибуната на Народното събрание, за да попречи на провеждането на пленарното заседание. Депутатите от проруската формация протестират срещу "своеволията" при работата на Народното събрание.

Ръководството на парламента обаче намери начин как да преодолее блокадата на "Възраждане", като в началото на заседанието председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи депутатите да взимат думата от място. Самата тя, за да вземе думата, бе поканена от председателя на парламента Росен Желязков, да обяви предложението си на неговия микрофон. Предложението ѝ беше одобрено с 125 гласа "за" (на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България и ДПС") , против гласуваха трима от "Има такъв народ" и независимият депутат Радостин Василев.

Заседанието започна, но депутатите от "Възраждане" продължиха с провокациите като изключиха високоговорителитев пленарната зала. Желязков помоли квесторите да се намесят заради "увреждане на имущество" като предварително обяви, че "няма да търпи провокации". Депутатът от "Възраждане" Коста Стоянов обаче успя да изключи микфорона, който ползват народните представители и действията му бяха посрещнти с аплодисменти. Звукът обаче беше взъстановен почти веднага.

Снимки: Агнес Методиева