Надежда Йорданова: 24 часа се правят интриги и сплетни

Според бившата министърка и настояща депутатка от ДБ със записите се цели да се измести фокуса от важните проблеми за България

Новини
10:47 - 27 Май 2023
5030
Надежда Йорданова: 24 часа се правят интриги и сплетни

Имам силното усещане, особено в последните 24 часа, че се правят опити за интриги и сплетни, които да изместят фокуса от реалните проблеми и работещите решения. България има нужда от работещи институции и от професионалисти. Това заяви по НОВА депутатката от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

"В случая, както са службите, трябва да са политически неутрални", смята тя. "Като член на Министерски съвет съм получавала определени материали, или пък по време на войната в Украйна - данни и становища. За съжаление, те бяха опровергавани само дни или часове след това. Така че в името на обществения интерес е да се вдигне професионализмът в службите и трябва да намерим работещ начин да направим това", коментира тя изтеклите записи, направени по време на Националния съвет на "Продължаваме промяната"

На въпрос  опит ли е оповестяването на записите да отвлече вниманието от преговорите за правителство и да ги стопира, Йорданова коментира, че не се занимава със спекулации. "Мога да коментирам резултатите. Самият факт, че днес не говорим за важни за хората проблеми в съдебната реформа или бюджета на държавата, - това означава, че вчерашните действия на Василев донякъде са постигнали целта си", подчерта тя.