Надеждата Милена оправда очакванията

22-годишната състезателка от Троян завърши 17-а в индивидуалната дисциплина на 15 километра

Спорт
18:19 - 18 Февруари 2020
1994
Надеждата Милена оправда очакванията

Новата надежда на българския биатлон Милена Тодорова направи трето поредно страхотно индивидуално състезание на Световното първенство в Антхолц (Италия).

22-годишната състезателка от Троян завърши 17-а в индивидуалната дисциплина на 15 километра, като в предишните дни бе 27-а в спринта и 18-а в преследването.

Нашето момиче направи две грешки на прав от общо 20-те си изстрела и завърши на 2:34.3 минути зад победителката. С представянето си в последните два месеца световната вицешампионка за девойки ни обещава нови големи успехи. Постижението в трите дисциплини й гарантира участие в предстоящия масов старт, който е на 23 февруари.

Победителка днес е Доротея Вирер, която завоюва втората си световна титла след тази в преследването. Италианката "заработи" две наказателни минути и крайното й време е 43:07.7 минути.

Тя изпревари само с 2,2 секунди германката Ванеса Хинц, която остана със сребро. Хинц изостана бегово от по-класната си съперничка, въпреки че направи само една грешка.

Бронзът е за норвежката Марте Ройзеланд, която направи две грешки и завърши с чисто бегово изоставане от 15,8 секунди спрямо Вирер.

Другите българки също не се представиха лошо, като най-вече това важи за Даниела Кадева. 26-годишната ни представителка завърши 36-а с две грешки и 4:16.7 минути изоставане.

Дафинка Коева е 65-а с четири пропуска и изоставане от 6:39.7. Общият брой на състезателките, които завършиха, е 98.

В утрешния ден е индивидуалната дисциплина при мъжете, в която Красимир Анев и Владимир Илиев традиционно записват добри резултати.