Надзирателите изритани за сексуални гаври

Общество
19:24 - 21 Юни 2021
9407
Надзирателите изритани за сексуални гаври

Във връзка с образувано дисциплинарно производство срещу инспектор Тони Тодоров, главен надзирател в сектор „Арести“ при областна служба „Изпълнение на наказанията“ - София, със заповед на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов от днес, 21 юни 2021 г., той е отстранен от длъжност до приключване на производството. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Дисциплинарното производство е по повод постъпили данни за допуснати тежки дисциплинарни нарушения, включително сексуални гаври, нарушаване на охраната и сигурността в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ и нерегламентирани контакти със задържани лица и цивилни граждани.

Със заповед на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов от днес е отстранен от длъжност мл. инспектор Георги Гишин - надзирател в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ към Областна служба „Изпълнение на наказанията“ - София.

Образувано е дисциплинарно производство за нарушаване на служебната дисциплина и за деяния, несъвместими с етичните правила и поведение на държавните служители.