Нагъл рецидивист е задържан в Пловдив

Новини
12:54 - 02 Август 2024
731
Нагъл рецидивист е задържан в Пловдив

Криминалисти от областната дирекция на МВР задържаха рецидивист, откраднал по измамлив начин пари от възрастни хора в Пловдив. Според получените в Трето РУ последователни сигнали миналата седмица, жертви на посегателствата станали 86-годишен мъж и 87-годишна жена.

В домовете си те допуснали непознат, който в единия случай се представил за полицай, а в другия – за социален работник. Предлогът за посещенията му, обаче, бил един и същ – с цел да предпази жилищата им от кражби, трябвало да провери дали обитателите съхраняват надеждно парите си.

Така, въвличайки в заблуда двамата пенсионери, извършителят отнел общо над 2400 евро и 2000 лева. При проведените активни оперативни и изидривателни действия служителите влезли в дирите на 47-годишен мъж от Каварна, с множество регистрации в полицията и присъди.

Допълнително е изяснено, че посегателствата в областния град той извършил няколко дни след излизането си от затвора. Събраните материали по образуваните две досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, като на мъжа е повдигнато обвинение и е задържан за срок до 72 часа.