Наглец открадна нови маратонки от "Кауфланд" и остави там старите си обувки

Продавачка апелира:" Моля, не крадете от веригите! Не ощетявате тях, а нас - удържат ни парите от ниските заплати"

Икономика
09:02 - 11 Май 2019
4121
Наглец открадна нови маратонки от "Кауфланд" и остави там старите си обувки

Големите търговски вериги пропищяха от крадливи клиенти, от които понасят загуби ежедневно. Оказва се, че изобретателността на българина не познава граници и в повечето случаи мошениците се измъкват, без да бъдат забелязани.

Нуждаещ се от нови маратонки столичанин е решил, че в “Кауфланд” наистина е “на правилното място” и си е тръгнал от магазина в столичния квартал “Дружба”, без да си плати придобивката. Като скромна компенсация е оставил старите си протрити лачени обувки близо до щандовете със спортни дрехи и маратонки. Загубата е за сметка на персонала.

Друг не е успял да издържи на изкушението и се е почерпил с мастика. Изпитото количество е приблизително колкото и обявеното намаление на цената на алкохолната напитка - 11%.

"Повечето хора си мислят, че като крадат от големите хипермаркети, ощетяват самите търговски вериги. Истината е, че крадат от нас, хората от персонала, които работим по 8-9 часа на ден за символични пари", разказа пред Lupa.bg 48-годишната продавачка от веригата Надежда Симеонова. Всяка седмица се прави засичане на липсващата стока и сумите се удържат солидарно от всички служители в процент, съобразен със заплатата им. Така всеки служител олеквал с поне по 60-70 лева в края на месеца.