НАГЛОСТ: Антони Тренчев се закани на Гешев

Криптомагнатът и бивш депутат пръсна хиляди за чистенето на "Nexo" имиджа от обвиненията на прокуратурата

Крими
14:38 - 27 Януари 2023
7484
НАГЛОСТ: Антони Тренчев се закани на Гешев

Влизането на г-н Гешев в списъка "Магнитски" е въпрос на "кога", а не на "дали". Такава задочна закана отправи миноритарният собственик и основател на криптобанката "Nexo" Антони Тренчев, който е и бивш депутат от Реформаторския блок. 

В серия платени публикации криптоплатформата от близо 14 дни залива социалните мрежи на всички нива с подробни обяснения срещу действията на Прокуратурата, ДАНС и МВР и акцията срещу българското дружество на компанията. Именно за него обаче финансовият министър в служебното правителство Росица Велкова разкри, че са издадени 3 ревизионни акта за особено големи суми, както Lupa.bg първа писа в четвъртък. 

Въпреки това обаче Тренчев продължава да се ежи: 

"Вече сме наели най-добрите световно признати професионалисти, които да ни помогнат в нашия кръстоносен поход за справедливост. Няма да пожалим ресурс.

В голяма част битката ще мине през САЩ и международни съдилища и институции, писали сме на всички конгресмени и сенатори, на всички компетентни органи там". Твърденията му идват на фона на безпрецедентната глоба, която главният прокурор на щата Ню Йорк Латиша Джеймс наложи на криптобанката в размер на 45 милиона долара. Ведно с 5-годишна забрана "Nexo" да използва инструментите си там. 

"Ще видите и колко бързо "евроатлантическите" партии ГЕРБ и ДПС ще го изхвърлят от техния влак. Но знаете в мафията как е - разпадът е първоначално бавно, после светкавичен. За много от тях е въпрос на оцеляване", кани се още Тренчев във фейсбук.