НАГЛОСТ без граници: Румен Вълка дължи 2 милиона за тол такси

Общество
22:41 - 23 Юли 2024
7807
НАГЛОСТ без граници: Румен Вълка дължи 2 милиона за тол такси

Освен, че дължи над 38 млн.лв. през енергофирмата фирмата си към държавата, Ахмед Доган не е случил и на другия си съдружник. Дружества, свързани с Румен Гайтански – Вълка, дължат около 2 млн.лв. само за тол такси, което всеки може да провери в държавния тол. Как така законосъобразният кмет на София Васил Терзиев не му е отнел правото да чисти града, при положение, че има такива дългове към данъкоплатците, питат се столичани.

Парите, които държавата събира от пътни такси, би трябвало да отиват за поддръжка на пътища. Любопитен факт е, че с решение на кабинета на Николай Денков, се връщат десетки милиони левове на депесарските фирми от орбитата на Доган. Решението на правителството е от последните му дни, а точката е внесена от министър Андрей Цеков. То облагодетелства само най-големите превозвачески фирми, свързани с Доган и Рамадан Аталай.

При това таксите у нас в момента са пъти по-ниски, отколко в съседните държави, отбелязва в. "19 минути". И, понеже не се плащат, пътищата ни са в тежко положение, та и сме водачи по жертви и инциденти на пътя в ЕС. Камионите и автобусите, които вредят най-много на пътната настилка и досега поемаха само 20% от разходите през такси. И никой не ги спира в жегите, в категорично неизпълнение на закона.

Странно е, че държавата не прави нищо, за да си събер поне вземанията от фирмите,свързвани с Румен Вълка и Доган, коментират наблюдатели.