Наглост: Мъжът, проявил агресия на маратона, се изкара жертва!

Новини
09:30 - 13 Октомври 2020
5012
Наглост: Мъжът, проявил агресия на маратона, се изкара жертва!

След като кадрите от инцидента бяха разпространени в социалните мрежи нападателят беше разпознат. Боян Вачев, или поне човек, представящ се за него, изпрати и-мейл до всички медии късно в понеделник. В него той поочва, че направеното от него не е било умишлено, съжалява за случилото се и  отрича да му е било платено за това.

Той твърди, че се чувства „накърнен” и не заслужава цялата виртуална инквизиция срещу него в социалните мрежи.

Той призовава всеки един да се постави на негово място с оглед на адреналина и липсата на професионални умения и метеорологичните условия, виновни за некоординираните му действия. Вачев пише в края на и-мейла си, че се надява за в бъдеще организаторите на събитието да вземат предвид разликата между уменията на аматьорите и на професионалистите и да осигурят по-добър старт на по-слабите.

Ето какво написа той:

"Уважаеми представители на медиите,

Тъй замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания отправени към мен в социалната мрежа не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите. Желая бързо възстановяване сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички".