Наглост: Убиецът Семерджиев обжалвал пред съда свалянето на номерата на автомобила му

Миналата година бившият автомобил е бил санкциониран с прекратяване на регистрацията на колата му за 6 месеца

Общество
17:57 - 12 Септември 2022
3669
Наглост: Убиецът Семерджиев обжалвал пред съда свалянето на номерата на автомобила му

Докато обвиняемият за жестоката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев шофирал необезпокояван с фалшива шофьорска книжка из софийските улици, той дори стигнал дотам да жали пред съда свалянето на регистрационните табели на управляван от него автомобил.

Делото е от началото на миналата година в Административен съд София-град, показа справка на „Телеграф“.

В края на 2020 г. Семерджиев бил изловен от пътните полицаи и санкциониран с „прекратяване на регистрацията“ на автомобила за срок от 6 месеца. По това време той вече имал натрупани близо 50 акта за нарушения по пътищата.

Вместо да ги плати обаче, той веднага изтичал в съда с адвоката си и пуснал искане за спиране на изпълнението на заповедта за свалените табели. Съдът обаче оставил искането без разглеждане, тъй като автомобилът е регистриран на името на фирма, представлявана от друго лице.

Така магистратите решават, че „оспореният административен акт не засяга пряко и непосредствено права и законни интереси“ на Семерджиев и оставят без уважение молбата му, въпреки че със самото пускане на жалба от свое име Семерджиев реално признава, че той е нарушителят на пътя.

Семерджиев е в ареста от юли месец, след като причини адска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета.

Едва след трагедията стана ясно, че неуспелият футболист е шпорил из улиците с фалшива шофьорска книжка, имал е множество актове и глоби, но винаги му се е разминавало, защото над него имало полицейски чадър.

Преди броени дни стана ясно, че 40 униформени са бдели за неговия комфорт. Веднага след катастрофата в смачкания джип, управляван от Семерджиев, разследващите откриха синя лампа и полицейска стоппалка. Полицайката Симона Радева пък е проверявана за това, че му е помогнала да избяга веднага след инцидента.

Само за четири дни по столичния бул. „Черни връх“ са прелетели 2000 автомобила със скорост над 60 км/ч. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Фейсбук. "Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч в 1:00 след полунощ.

Има отчетени 73-ма нарушители, движещи се с над 90 км/ч на този участък. В посока „надолу“, към бул. “Арсеналски“, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч. Това се случва от 1 до 4 септември - в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция, посочва Георгиев.

"Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали", отбелязва той.