НАГЛОСТ! Жена присвои пари, дарени за болен от рак мъж

Актуални новини
11:00 - 14 Февруари 2020
1135
НАГЛОСТ! Жена присвои пари, дарени за болен от рак мъж

Благотворителна инициатива в Благоевград завърши със скандал. Оказа се, че една от организаторките на кампанията "Да помогнем на Жоро", чрез която се събират средства за автомобилния състезател Георги Караджов, диагностициран с рак, самоволно е събрала парите от дарителските кутии, съобщи Нова телевизия. Дамата после е отчела съмнително ниска сума. Поне така твърдят останалите организаторки.
 
"Сензация около семейството няма. Има проблем със злоупотреба, средства, събирани за благотворителност. Въпросната дама е в кампанията от самото начало. Тя е създател на групата, аз съм администратор. Целта е да помогнем на Жоро, който е в Турция и има нужда от помощ", обясни Кристина Костадинова, която е администратор на благотворителната кампания.

"Не бих се усъмнила изобщо, че има злоупотреби с някакви средства. До момента,  в който от различни търговски обекти, в които бяха поставени кутии за благотворителност, не започнаха  да искат от мен актуална информация с какви средства са помогнали на Жоро. Такава аз нямах, защото тя се беше заела с тази отговорност. Дамата е запозната с реда. Всяка кутия се отваря пред свидетели, преброяват се и се описват в протокол. На 6 януари тя е влизала в няколко търговски обекта под наслов, че парите спешно трябва да се изпратят на Жоро. Кутиите са отваряни, парите са изсипвани в найлонова торбичка и не са броени", разказа Костадинова.
 

Жената отрича да е влизала в търговски обекти, но и дори да го е правила, тя е уверила, че парите са внесени. Според Кристина, постъпилата сума е 80 лв.
 
"От началото на кампанията до 9 февруари от името на въпросната жена това е единствената сума. Имам информация от хора в града, че са давани и пари на ръка с обещание, че парите ще бъдат преведени. Не можем да прогнозираме каква сума липсва от кутиите, но не е възможно да са били 83 лв.", категорична е Кристина Костадинова.
 
Ако искате да помогнете на Жоро, може да го направите чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS JORO или по следния начин: 
 
Дарителска сметка: Обединена българска банка
IBAN: BG14UBBS80021089059940
Титуляр: Георги Караджов