Нагоре: 20 лева за паркинг в Созопол!

Хората полудяха от цените, които са вдигнати с повече от 50%

Новини
16:00 - 11 Юли 2022
8335
Нагоре: 20 лева за паркинг в Созопол!

Местата за паркиране в Созопол са кът. Постоянно стават скандали, а "паяк" кръстосва улиците на морския ни курорт. Цената за престой на паркинг стартира от 15 лева!

В общината отдавна са раздадени местата за за паркиране на тези с постоянна регистрация, а навсякъде другаде е "Синя зона", която се заплаща, но често има проблем със системата и апаратите.

Миналата година в Созопол паркингите варираха между 6 и 12 лева за денонощие, но сега е двойно и нагоре.

Паркингът на пристанището, откъдето тръгват корабчетата атракциони, струваше 6 лева, а сега е 15! И не можеш по всяко време да влизаш и излизаш с автомобила си, а напуснеш ли границите, то при влизане плащаш нова такса. И това е още една причина местата да са оскъдни, тъй като болшинството предпочитат да си оставят колата и да не я мърдат до края на отпуската си.

На другите по-големи паркинги в Созопол, точно зад автогарата, цената за паркиране на денонощие е 20 лева - с 8 повече от миналия летен сезон. 

Този до стадиона, намиращ се зад един от големите магазини в курорта, струва 18 лева за денонощие, при положение, че миналата година беше 12. 

Често "паяк" вдига нарушители, а хората стигат постоянно до скандали, спорейки кой е на ред да паркира на свободно място. 

Не по-различно е положението и в другите морски курорти в района - Несебър, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас. 

Да успееш да паркира, е цяло изкуство, а търпението е много важно, за да успееш да издебнеш някой, който напуска зоната си за паркиране на улицата, където не е платено място.