Награда за прокурора, разследвал убийството на Андреа

Новини
11:17 - 04 Декември 2020
1192
Награда за прокурора, разследвал убийството на Андреа

Висшият съдебен съвет награди с високо отличие врачанския окръжен прокурор Красимир Невенов. 

Служебната благодарност и грамота са му връчени от прокурорската колегия към ВСС. Отличието е дадено заради постигнатите високи резултати при изпълнение на служебните задължения.

Държавният обвинител е поощрен по предложение на изпълняващия функциите административен ръководител на окръжната прокуратура във Враца Бисер Кирилов. Мотивът е за проявен висок професионализъм при провеждане и наблюдението на досъдебното производство и проведеното съдебно следствие в окръжния съд за убийството на 18-годишната Андреа Руменова от село Галиче.

В предложението от прокурорския шеф е посочено, че досъдебното производство е проведено в изключително кратки срокове, въпреки големия обем проведени процесуално следствени действия, като е приключило за по-малко от пет месеца.

Уточнено е, че събирането и закрепването на достатъчно по брой и тежест доказателства са довели до разкриване на обективната истина и са дали възможност на окръжния съд във  Враца да вземе решение по вътрешно убеждение и да се произнесе по единствения възможен начин, като подсъдимият Аксел Олеков бе признат за виновен по всички обвинения.