Наградиха охранителя, спасил хора от горящото общежитие

Новият Общински съвет в Димитровград гласува парична премия от 560 лв. за Дамян Колев

Актуални новини
12:01 - 06 Ноември 2019
1564
Наградиха охранителя, спасил хора от горящото общежитие

Кметът на Димитровград Иво Димов отличи охранителя, който с бързите си и адекватни действия помогна за спасяването на обитатели на горящо общежитие вчера, на първата сесия на Общинския съвет след изборите, съобщиха от кметската управа.

Освен грамотата за изключителни заслуги и смелост Дамян Колев /29 г./ ще получи и парична премия от една минимална работна заплата - 560 лева.

Както БТА съобщи, при разразяването на огъня в общински дом за социално слаби и хора с ментални проблеми малко преди 5 часа сутринта вчера, охранителят известил първи огнеборците и сам успял да изведе част от настанените в общежитието.

На заседанието клетва са положили общинският кмет Иво Димов, който ще бъде на поста за 3-ти мандат, 12-те кмета на населени места в общината и 33-та общински съветници. Церемонията се е състояла пред временно изпълняващия длъжността областен управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. С тайно гласуване е бил избран и нов председател на Общинския съвет. Това е Гергана Кръстева, която ще бъде за втори мандат начело на органа на местното самоуправление.

Днес повече от всякога се нуждаем от диалог, допирни точки и разбирателство в името на Димитровград. Надявам се, че в работата ни ще бъдем водени от една единствена цел - развитието на града ни, е заявил в речта си кметът Иво Димов. Той е подчертал, че през последните години постигнатото е много, но предстоят и много задачи.
Ще продължа да използвам всяка възможност за финансиране на проекти по европейските фондове, по националните програми или чрез помощ от държавата, е уверил Димов.

По негови думи той ще бъде ръководен от прагматизъм и ще търси решение за проблемите на всеки. Ще остана верен на себе си да се вслушвам в гласовете на недоволните, да търся различни мнения и да подкрепям всяка конструктивна идея, е отбелязал още Димов.