Нахалница заведе дело - напила се и взривила къща

Наглата канадка причинила щети за 10 млн. долара след концерт, сега съди организаторите

Общество
23:40 - 18 Януари 2023
6571
Нахалница заведе дело - напила се и взривила къща

Канадка, която причини щети за 10 милиона долара, след като шофира пияна, блъсна се в къща и предизвика експлозия, сега съди организатор на концерт, където й е осигурили алкохолни напитки - тъй като тя твърди, че собствениците са виновни.

Фиаското с „колата-бомба“ се случило през август 2019 г., докато 26-годишната Даниела Лейс се прибирала от концерт на Мерилин Менсън в Лондон, Онтарио, съобщи СиБиСи.

След като се напива на концерта и се качва зад волана, Лейс се блъска със свия „Форд Фюжън” - регистриран на баща й - в тухлена къща, скъсвайки газова тръба и предизвиквайки масивна експлозия, която унищожила четири къщи и рани седем души.

Падащи отломки довели до пожари в няколко къщи наблизо - и целият квартал трябвало да бъде евакуиран, като газът и водата били спрени в целия район. Като цяло взривът е причинил щети от около 9,8 до 14,7 милиона долара.

„Финансовото изражение на действията на г-жа Лейс е огромно, като общата оценка на щетите наближава 15 милиона долара“, каза съдия Джордж Орсини пред съда.

Впоследствие Лейс се призна за виновна по четири обвинения за шофиране в нетрезвено състояние и беше осъдена на три години затвор през 2021 г.

Този месец тя и баща ѝ Шон Лейс заведоха дело срещу „Онтарио Фуд Сървис”, компанията, която доставила алкохол на концерта. Те твърдят, че доставчикът на алкохола споделя отговорността за взрива на основание, че служителите „изгониха Лейс от мястото, без да предприемат стъпки, за да гарантират, че тя няма да се прибере с колата си“, според правните документи.

В допълнение Лейс също така твърди, че от „Онтарио Фуд Сървис” са продължили да й сервират алкохол, докато са знаели, че е била в нетрезво състояние, обвинявайки ги, че са поставили „печалбата над безопасността“ и са допринесли по този начин за щетите.