Находка! Гигантски скелет лъсна в Шотландия! Неси ли е?

Новини
20:50 - 12 Февруари 2020
10560
Находка! Гигантски скелет лъсна в Шотландия! Неси ли е?

Мистерия обгръща гигантски скелет, който водите изхвърлиха на шотландски брях, след преминаването на страховитата буря "Киара". Местните хора са убедени, че това са останките на митичното чудовище Неси от езерото Лох Нес.

Снимката беше публикувана на страницата във фейсбук на град Абърдийн, часове след преминаването на бурята. След публикуването ѝ местните споделиха различни мнения за това какво представлява – кит, косатка или делфин, но преобладаващите предположения са тези за Неси.

Първата снимка на Неси, направена през 1934 г.

Други предположиха, че това е праисторическо животно, някак си оживяло до наши дни. Матю Кук, жител на Абърдийн коментира: „На пръв поглед помислих, че това е бронтозавър, но след като внимателно разгледах гръбнака и скелетната структура, смея да твърдя, че може би е диплодок или трицератопс”.  

Чудовището, заснето през 2017 г. от английски турист

Не за първи път шотландците спекулират за съдбата на Неси. Досега предполагаемото чудовище от езерото бе заснето много пъти. За първи път то е било забелязано през 565 г. от шотландския монах свети Колумба, който тогава написва, че видял голям „воден звяр” да се носи из водите на шотландската река Нес.

Превод от в. "Дейли мирър"