Най-безопасните държави, №1 е Исландия

Новини
20:50 - 14 Август 2022
4186
Най-безопасните държави, №1 е Исландия

Знаете ли, че има държави, в които престъпността е толкова ниска, че затворите са почти празни, а най-често срещаното престъпление е кражба на портфейл, например? Е, вече знаете! Сега ще ви разкажем за най-сигурните държави в света, които може да посетите тази година.

1. Исландия
На първо място в нашата класация е Исландия. Това е най-безопасната и мирна държава в целия свят за поредна 10-та година. Там няма постоянна армия, нито флот, а населението е едва около 365 000 души. Е, за сметка на това, Исландия е една от водещите държави по отношение на доходи, работни места и щастливо население.

Нивото на престъпност е толкова ниско, че дори полицаите не носят огнестрелно оръжие със себе си. Вместо това залагат на лютив спрей и палка. Напрежението, което съществува между социалните и икономическите класи в други държави, в Исландия се смята за нулево.

2. Нова Зеландия
Нова Зеландия заема второ място в ТОП 5 най-безопасни държави в целия свят. Нивото на международни и вътрешни конфликти е почти нулево, а социалната сигурност е много висока. Освен това, Нова Зеландия има страхотно здравеопазване, огромен избор от работни места, висок доход и много висококачествено образование.

Но, въпреки ниската престъпност, Нова Зеландия също има своя проблем м- голяма разлика между богати и бедни. Тоест, жилищата са на много високи цени и хората, с по-нисък доход, трудно могат да закупят собствено жилище.

3. Португалия
Португалия е една от най-добрите за живеене държави, тъй като там престъпността е много ниска, а качеството на живот – много високо. Населението на Португалия е около 10 милиона души, като продължава да се увеличава, тъй като това е държава, популярна и атрактивна за емигрантите.

Тази държава обещава на своите жители достъпен начин на живот, високи доходи, баланс между професионален и личен живот, избор от работни места и жилища. Това я прави една от най-достъпните и добри държави за живеене в Европа.

4. Австрия
Австрия заема 4-то място, което я прави една много безопасна държава както за живот, така и за туризъм. Доходите са много високи, а изборът от работни места – голям. Допълнително, в Австрия лесно може да намерите достъпно жилище.

За съжаление, социалното напрежение расте през последните години и се очаква Австрия да заеме по-ниска позиция в близкото бъдеще.

5. Дания
Дания е красива държава, която се характеризира с висока степен на политическа стабилност, пълна свобода на медията и приоритет – зачитане на човешките права. Освен това, в Дания процентът на престъпност е изключително нисък, тъй като правителството се стреми към равенство на доходите. Именно за това, Дания се смята за една от най-щастливите държави в целия свят.