Най-богатият човек в света се страхува от битка за наследство между децата си

ЕС
23:37 - 06 Февруари 2023
13401
Най-богатият човек в света се страхува от битка за наследство между децата си

Бернар Арно, най-богатият човек в света, полага основите на план за наследяване, който би предотвратил всяка потенциална битка между петте му деца за неговото състояние от 196 милиарда долара, съобщава медиите.

Арно, 73-годишният главен изпълнителен директор на LVMH - френският луксозен конгломерат, който произвежда чантите Louis Vuitton и шампанското Dom Perignon - е създал нова холдингова компания, която разделя състоянието му поравно между децата му.

Новата компания е ключова за визията на Арно LVMH да остане под семеен контрол, въпреки че наблюдателите не знаят кое от петте му деца - всички от които работят в бизнеса му - ще поеме мантията на главен изпълнителен директор на LVMH.

Арно има две деца - Делфин, 47, и Антоан, 45 - от първата си съпруга и има три деца от настоящия си брак - синове Александър, 30, и Фредерик, 28, и дъщеря Жан, 24.

Бернар Арно формира своята империя, като успешно слива Moët Hennessy и Louis Vuitton, за да създаде LVMH.

Докато наблюдателите се чудят за бъдещето на компанията, патриархът не изглежда да показва признаци на забавяне в близко бъдеще.

Арно наскоро уреди компанията му да промени устава, който преди изискваше всеки, който е навършил 75 години, да се пенсионира. Новият праг за пенсиониране е 80 години.

Превод от в. "Ню Йорк поуст"