Най-богатото куче в света струва $400 млн., тъне в лукс

Гюнтер VI е наследник на немска графиня, оставила му имение за 80 млн. долара

Новини
21:35 - 07 Февруари 2023
5249
Най-богатото куче в света струва $400 млн., тъне в лукс

Най-богатото куче в света се казва Гюнтер VI - немска овчарка с нетна стойност от 400 милиона долара. От многомилионно имение до частен самолет за лично ползване по целия свят, аристократът тъне в тотален  лукс.

Гюнтер е наследник на богатството на своя дядо Гюнтер III, също немска овчарка, която е била собственост на мистериозната немска графиня Карлота Лайбенщайн.

Преди графинята да умре през 1992 г., тя оставила своето имение за 80 милиона долара в лапите на кученцето, тъй като няма жив наследник след трагичната смърт на сина си.

Въпреки че немските овчарки са считани за едни от най-умните породи, малко вероятно е едно куче да може да бъде обучено на финанси. Така богатството, завещано на Гюнте, отива в ръцете на италианския фармацевтичен наследник Маурицио Миан – приятел на покойния син на графинята.

Стрийминг платформата Netflix ще разкрие невероятната история и съмнителното боравене с активите на Гюнтер в нова документална поредица от четири части, "Милионите на Гюнтер", чиято премиера беше на 1 февруари.