Най-добрите спортни мемета за 2022 година (СНИМКИ)

От жеста на германските национали, през захвърлената котка, та до Меси като Хари Потър

Спорт
19:20 - 04 Януари 2023
4943
Най-добрите спортни мемета за 2022 година (СНИМКИ)

2022 година отмина и то с доста спортни емоции, свързани най-вече с футбола. Феновете и зевзеците обичат да се шегуват, а интернет пространството отдавна е свободна зона за такива, които искат да демонстират своите оригинални идеи.

Предлагаме ви част от най-запомнящите се моменти, но ще започнем с главното събитие в световния футбол за цялата 2022 г. - победата на Аржентина на Мондиала в Катар.

Меси, който вдигна шампионския трофей, облечен в катарската национална пелерина "бишт", стана повод за меме - той беше сравнен с Хари Потър. Наистина изглежда като вълшебна мантия.

Скандалната поява на терена след последния съдийски сигнал на известния турски готвач Нусрет Гьокче също беше разиграна. Salt Bae се кара на новия световен шампион.

Вайръл снимката - шахматният двубой на Меси и Роналдо се превърна в тъжен празник за един и за триумф за друг.

Нова версия на японското знаме след гола на Япония срещу Испания, изхвърлил Германия от Световната купа в Катар - всичко се решава с милиметри.

Индивидуални отличия за Световната купа в паралелна вселена.

Котката, изгонена от пресаташето на Бразилия на пресконференцията, нямаше как да не се превърне в герой на меме. Преди мача мнозина се надяваха, че Хърватия ще изхвърли Селесао от турнира, за да публикуват такава снимка.

Националният отбор на Германия имаше може би най-значимото събитие през годината. Мнозина смятат, че това е основната причина за безславното отпадане на Бундестима от Световната купа. Естествено, тя беше осмивана по всички възможни начини.

Японските фенове включиха германския жест в подигравка в социалните мрежи.

Обратно към клубния футбол. Голямата новина на зимата е преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър. В арабската страна е логично да се използва новият празник.

А ето и тактиката на Реал Мадрид след победната кампания в Шампионската лига. Най-важното е, че тя работи безотказно.

Една епична снимка на Карло Анчелоти с пура беше основният акцент на миналия май. По-долу е Карло и неговите "пепелници".

След като се премести в Неапол, Хвича Кварацхелия се прочу, но произнасянето на фамилията му в Европа е цяло търсене, подобно на абракадабра за Wi-Fi връзка. "Паролата е на гърба на рутера".

Новата емблема на Барселона след поредното отпадане от Шампионската лига и продължаването в Лига Европа.

Трансферите на Манчестър Юнайтед от Реал Мадрид напомнят на преместването на мадридските легенди в старчески дом.

Така Паоло Дибала беше посрещнат в Рим след преминаването си в Рома. Президентите на САЩ биха завидели.

Ето как феновете на Ман Сити видяха трансфера на Джак Грийлиш.

Най-добрият трансфер на Зидан в историята е връчването на "Златната топка" на Карим Бензема.

Ето как феновете на Рубин сега реагират на Леонид Слуцкий, с когото клубът изпадна.

Представяне на новия треньор на Спартак Гийермо Абаскал преди началото на сезона.

И основното меме на Спартак за есента - актьорът Дмитрий Назаров провежда ритуал, който помага на Спартак да спечели дербито с ЦСКА Москва.