Най-модерният крематориум на Балканите е край Варна

Кремацията струва 400 лева, като в тази цена е включена и урната

Новини
18:08 - 13 Септември 2019
6293
Най-модерният крематориум на Балканите е край Варна

Вече работи най-модерният крематориум на Балканите, който се намира на гробищния парк запад в близкото до Варна с. Тополи.

Изграден за около 1 година, траурният център е със застроена площ 1200 кв.м. върху терен от близо 8 декара и половина, информира chernomore.bg.

Сградата включва административна част, модерна зала за траурни ритуали с мултимедия, зала за раздаване, в която са създадени всички необходими удобства, голямо хладилно помещение и просторно работно хале на две нива, където е изградена пещта и е монтирана необходимата техника. По думите на управителя Кирил Стоянов пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология на най-големия сертифициран производител на крематориуми в Европа.

Кремацията струва 400 лева, като в тази цена е включена и урната.

Траурният център работи с всички частни и общински фирми, които извършват погребална дейност. Услугата навлиза все повече като метод за паметна раздяла с близък човек, смята управителят на фирмата. Според него това е тенденция, която се увеличава не само в Европа, но и в България. Хората вече започват да мислят по различен начин и за тях не е пречка да изберат този метод за погребение.

Крематориумът решава сериозен проблем за големите градове, включително и за Варна, където са изчерпани местата за гробищни паркове.