Най-шантавите църкви в света, почитащи Марадона и принц Филип

Легендата на футбола и херцогът на Единбург са се превърнали в регилии за някои

Любопитно
23:56 - 07 Януари 2021
2340
Най-шантавите църкви в света, почитащи Марадона и принц Филип

Най-шантавите църкви в света, почитащи Марадона и принц Филип. Последователите им достигат до стотици хиляди души и продължават да се увеличават.

Принц Филип е почитан от много хора във Великобритания, но за някои, 99-годишният мъж е буквално бог.

Във Вануату, островна държава в югозападната част на Тихия океан, съществува религиозна секта, която се казва Църква на принц Филип, боготворяща съпруга на английската кралица.

На остров Тана принцът се смята за син на местен планински бог и бива почитан като такъв. Преди години старейшините в църквата дори изпратили на принц Филип традиционната за страната ловна бухалка „нал нал”, а той им подарил своя снимка, която сега заема достойно място в църквата.

Когато през 1986 година Диего Марадона изпрати топката в мрежата на Англия по време на Световното първенство, аржентинецът каза, че голът бил отбелязан от „Божията ръка”.

Изглежда, че тогава някои от най-големите фенове приели думите му буквално и през 1998 г. те основали „Iglesia maradoniana” – църквата на Марадона.

Това, което започнало като малък жест на уважение от група приятели към футболната звезда, днес вече е с 500 000 последователи.

„Нашата религия е футбола и като всички религии тя трябва да си има Бог”, казва съоснователят на църквата Алехандро Верон пред „Сън”. „Ние никога няма да забравим чудесата, които той показа на футболното игрище и чувствата, които събуди в нас”, допълва Верон.

Превод от в. "Сън".