Най-скъпата електрическа кола в света намери своя собственик (ВИДЕО)

Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.79 секунди

Актуални новини
18:00 - 17 Април 2024
4570
Най-скъпата електрическа кола в света намери своя собственик (ВИДЕО)

Италианският производител на бутикови автомобили Automobili Pininfarina показа новата си Battista Reversario, създадена на базата на изключително редкия и един от най-скъпите електрически автомобили на планетата Battista Anniversario.

Освен че е най-скъпият електромобил, Battista Reversario е и най-бързо ускоряващата електрическа кола.

Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 1.79 секунди. Производителят не преследва масово производство.

Най-големите партиди от неговите електрически автомобили не надвишават броя на пръстите на едната ръка. Общо през целия период са произведени малко над сто автомобила от различни модели, всеки от които е не само изключителен, но и поставя няколко световни рекорда, пише Факти.бг. 

Например, първият електрически автомобил на Automobili Pininfarina, кръстен на основателя (2018) Battista Hyper GT, постави шест световни рекорда: четири за скорост, един за пробег и един за спирачен път.

Ако не се изненадахте достатъчно от скоростта и пробега, то спирачният път заслужава отделно внимание и определено ще заинтригува всеки.

Пълното спиране на Battista Reversario от 100 км/ч до 0 става само за 31 метра, което отново е световен рекорд.

Що се отнася до бройката, следващата и още по-ексклузивна версия на Battista е ограничена отново само до пет броя. Тук всички компоненти са ръчно изработени. Боята също е изключителна. Всяка от тези пет коли е с различна цена, като минималната е приблизително 2.9 милиона долара.

Миналото лято производителят представи единствен по рода си вариант на Battista, наречен Edizione, посветен на първия шампион във Формула 1 Нино Фарини. Тази кола също е ограничена до пет бройки.

В допълнение към Battista се появи уникална концепция, наречена Pura Vision. Цената на този суперавтомобил е зашеметяващите 4.4 милиона евро (4.78 милиона долара), което веднага го изведе до позицията на най-скъпата електрическа кола на планетата.

Сега Automobili Pininfarina със своята уникална версия на флагмана си Hyper GT - Battisa Reversario, отново удиви всички. Очаква се тази кола да е и още по-скъпа. Компанията показа първите изображения на Battista Reversario и видео от пътуването заедно с Anniversario.

Спецификациите и точната крайна цена все още не са разкрити.

Говорейки за настоящия шедьовър, автомобилният производител само умишлено добави, че новият Hyper GT е направен по поръчка на предишен клиент, който вече притежава един от петте съществуващи Battista Anniversario.