Най-търсените хора: Втори за SEX, четвърти за белот и трети за правителство

Абсурдната мантра „коалиция“ само налива вода в мелницата на Зеления чорап

Коментар
20:51 - 17 Юни 2024
14532
Най-търсените хора: Втори за SEX, четвърти за белот и трети за правителство

В политиката е като в секса – ако нямаш добър партньор, ти трябва здрава ръка. У нас с пълна сила тръгнаха преговорите за коалиционно правителство, водени от вече прочутите 3 каки – Деница, Теменужка и Рая. Горките, толкова им е трудно да си намерят партньор, че поемат риск да ги запомним като вечни моми като Дженифър Анистън или Велислава Дърева. А и на тях им е по-сложно – трябва им не един, а поне двама.

Политическата наука познава много видове коалиции – идейни и конюнктурни, силни и слаби, трайни и временни. Каквото и да измъдрят Сачева, Петкова и Назарян обаче, едно е сигурно – то ще бъде крайно непопулярно. Собствените им избиратели не искат нито хитреците от ДПС, нито келешите от ПП, нито руините на Корнелия, нито джуджетата на Слави. За воините от „Максуда“ и Ветрино пък съвсем да не говорим.

За последните няколко години ние имаме повече разпаднати съюзи, сглобки и съглашения, отколкото Благо Георгиев – бракове. Съвсем очевидно е дори за Орхан Мурад, че в нашите политически среди терминът „коалиция“ е напълно изпразнен от съдържание и не работи. Тоталната асиметричност на участниците, неумението да представят идеите си пред електората, медийните войни помежду им – всичко това означава, че България не е дорасла до коалиционно управление нито от германски, нито дори от израелски тип.

Време е Бойко Борисов да даде почивка на трите дами, вместо да ги пуска да си търсят втори за секс, пардон, трети за правителство и да си подреди свой кабинет. Който иска да го подкрепи – да заповяда. Ако не става, да идват следващите. Стига циркове, стига срещички, стига изявления по трибунките около парламента, стига червени, оранжеви и прочее линии. Истинската линия е съвсем кафява и мирише на лайна – у нас всяко обединение или съюз е обречено от раждането си.

Коалицията по дефиния трябва да е прозрачен, колективен формат. А при настоящото разпределение на силите прозрачни са единствено налудните очички на подпд. Николай Марков, а колективно е само желанието да бъдат овладени регулаторите и съдебната власт. Всеки опит за съюзяване ще доведе до нови записи, пуделчета, пачки и кюлчета, с които „партньорите“ във властта не спират да се замерят вече близо година.

Време е за мъже, разбира се, може и в поли, които да преобърнат порочната практика и да не търсят прикритие зад комбинации, споразумения и делби от рода три за мене – четири за тебе. Видяхме, че така максималният хоризонт на управлението е има-няма една бременност на Лена Бориславова.

Абсурдната мантра „коалиция“ само налива вода в мелницата на Зеления чорап, който бездруго се усмихва под мустак, докато дъртите му ченгета постепенно и настоятелно пробутват опорката си, че настоящата политическа система е ялова и трябва да бъде заменена от здрава ръка. И здрави, добре епилирани гърди. Онзи ден си показа циците на фенове и опоненти, утре ще реши, че е време да си извади и оная работа. И заедно със сектантите Ивелин, отпадъците вляво и незадоволените еротомани – почитатели на Ванчето Григорова ще обере целия вот на недоволните. И няма да прави коалиции, а ще ни го набие сам.