Най-точният хороскоп за 1 май

Астро
08:04 - 01 Май 2021
3134
Най-точният хороскоп за 1 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 1 май Луната преминава през земния знак Козирог, където ще бъде до 22:31 часа на 2 май. През следващите два дни повечето от нас ще бъдат по-сдържани и ще контролират емоциите си. Козирогът е консервативен, сериозен и с добра концентрация. Не обича изненадите и спонтанните решения.

Стреми се към ред и стабилност.

Затова в такива дни сме много по-практични, делови, предпазливи, дисциплинирани и постоянни в желанията си. Склонни сме да анализираме, да използваме само изпитани във времето методи и средства, а не да експериментираме. Дните са подходящи за семейни срещи и празници, земеделие, излети в планината, планиране на дългосрочни цели, организиране на дейности с по-продължителен резултат, посещение на църкви и манастири, общуване с възрастни и авторитетни хора. В дните, когато Луната преминава през Козирог, се повишава контролът по пътищата и се следи за сигурността в обществото. В съботния ден звездната енергия е по-дисхармонична в сутрешните часове заради опозицията на Луната към Марс в Рак, които създават предпоставка за инциденти, аварии, травми по време на спорт, пожари и експлозии. Да се избягва пътуване на дълъг път и по вода. Денят е по-неблагоприятен за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади.

Луната в Козирог на 1 май образува и хармонични аспекти – със Слънцето, Уран и Венера в Телец. Те ще се отразят най-положително в емоционален и физически аспект на родените през първа и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Чудесен ден за семейни празници и тържества, пътувания, срещи и забавления с приятели, групови дейности, интелектуални разговори и занимания, покупки за дома и подаръци, разходки на чист въздух и планински излети, засаждане и обработване на земя, ремонтни дейности и т.н. Погрижете се за дома, семейството и възрастните близки, довършете поизостанала работа, правете дългосрочни планове.

Привличат ви само сериозните и отговорни хора.

Контактите са по-избирателни. При Луна в Козирог не сме склонни да допускаме всеки до себе си и сме много по-вглъбени в своя вътрешен свят. Много често тази Луна има депресиращо влияние, засилват се страховете, тъгуваме по „доброто старо време“ и не виждаме „светлина в тунела“ за бъдещето, което ни обезкуражава. Прогонете черните мисли и се занимавайте с практични неща, градете и бъдете конструктивни. В здравословен план са уязвими зъбите, костите и ставите, гръбнака, кожата, възрастните и болните с хронични заболявания. В световен план са възможни инциденти в планините, на строежи, в тунели, под земята и във водата, заради транзита на Марс във водния знак Рак. Бъдете здрави!