Най -точният хороскоп за 1 май

Астро
07:34 - 01 Май 2022
2520
Най-точният хороскоп за 1 май

 1 май Луната продължава транзита си през земния знак Телец. През първата половина на деня тя все още е в съвпад с Уран, а от следобедните часове нататък и през нощта срещу 2 май е в дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей.

Тъй като влиянието на слънчевото затъмнение все още е силно, на днешния ден също се изисква от нас да сдържаме емоциите си, да не предприемаме рисковани действия и да се стремим към спокойна атмосфера и компания в обкръжението. Уран поддържа напрежението, а през втората половина на деня и през нощта Сатурн ще създава затруднения в общуването между хората.

Препоръчително е днес да не се опитваме да изясняваме взаимоотношения или да водим сериозни разговори на тема пари или имоти. Телецът има усет за красивото и обича хапването, спокойствието и уюта. Ако не го „дърпаме за рогата“ всичко ще бъде както трябва.

Денят е добър за семейни празници и трапези, за разходки сред природата, за творчески занимания и интимни срещи, за посещение на културни мероприятия.

Дамите, при добро желание, могат да се отдадат на кулинарни занимания, ръкоделие, разкрасяващи процедури, подхранващи маски на лицето и т.н. Денят не е подходящ за строително-ремонтни дейности. Изисква се повече внимание и в планините за инциденти. Препоръчително е държавата днес да засили контролът на всички нива, особено по пътищата и по границите ни. Възможни са опити за нелегално преминаване на мигранти.

В личен план 1 май е по-неблагоприятен ден за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей (и хора с други рождени планети или Асцендент в тези знаци), а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от същите две декади.

Избягвайте рискови планински маршрути, работа с техника или машини, строително-ремонтни дейности. Ако сте на път, шофирайте по-предпазливо. Звездите повишават опасността от конфликти, травми, неприятности, инциденти, токови удари и други. В световен план са възможни аварии, прояви на насилие, протести, прекъсване на електричество или нарушаване на връзките за комуникация, природни бедствия и други в по-уязвимите страни и региони.

Луната в Телец в сутрешните часове все още е в хармоничен аспект с Марс в Риби, а в късните часове и през нощта образува такъв с Нептун, Юпитер и Венера в Риби.

Тези звездни разположения имат много по-позитивно влияние както в емоционален аспект, така и за взаимоотношенията с околните при родените през втора и трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Настроението ви е приповдигнато, чувствате се стабилни физически и емоционално. Денят е многообещаващ за вас.

Взаимоотношенията с близките и приятелите са топли, ще се радвате на чудесни преживявания и приключения. В здравословен план днес са уязвими хората с ендокринни заболявания и хипертония. Добре е да не се прекалява с количествата храна и алкохол, със сладките и тестени храни. Бъдете здрави!