Най-точният хороскоп за 1 септември

Астро
06:58 - 01 Септември 2022
3895
Най-точният хороскоп за 1 септември

Посрещаме първия ден на месец септември с транзит на Луната през знака Скорпион – най-сексуалния, магнетичен, потаен, недоверчив, саркастичен и отмъстителен знак. Разбира се тези качества от характера на Скорпион не са валидни за всички представители на този знак. Има и Скорпиони, които не проявяват най-негативните черти и са изключително сърдечни, състрадателни и готови да помогнат на всеки в беда. Само и единствено при по-ниско еволюиралите и израснали в нехармонична среда хора ги проявяват.

Но няма как да не ги споменем, защото знакът на транзитната Луна и аспектите й за деня се отразяват много силно в обществен и световен план. Днес в сутрешните часове тя образува хармоничен аспект със Слънцето в Дева. Образува и някои второстепенни аспекти с други планети, които налагат необходимостта от приспособяване. Този и утрешния ден са много интензивни в емоционално отношение.

Освен засилената интуиция и желанието да разгадаваме всякакви тайни докато не достигнем до истината, дори и да е болезнена, някои хора ще са склонни към много остра критика и манипулации. В световен план е повишена опасността от прояви на насилие и други по-тежки престъпления, противопоставяне на наложения ред и протести, екологични замърсявания, инциденти във вода, аварии и проблеми с водоснабдяването, експлозии и други.

На дневен ред ще бъдат темите за раждането и смъртта, престъпността, финансирането, данъците, енергетиката, банковите услуги и лихви.

Енергията на водната Луна в Скорпион е с по-благоприятно влияние днес за родените през първа и втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Добър ден за вас за изяви, изследвания, анализи, разрешаване на наследствени и банково-кредитни въпроси, интимни срещи и любовни страсти, спорт и забавления. Днес можете да си позволите някои по-смели стъпки и предизвикателства, тъй като ще получавате и нужната финансова или морална подкрепа. Ще привличате хората със своя магнетизъм и загадъчност.

Задълбочената ви аналитична мисъл и интуицията ще ви подсказват как да действате и до каква степен можете да се разгърнете. Звездната картина при родените под неподвижните знаци и особено за първа и втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, обаче, е тотално различна. Луната в Скорпион днес няма да ви се отразява по положителен начин. В по-малка степен това важи и за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Неподвижните знаци са най-уязвими и трябва да бъдат предпазливи, търпеливи, толерантни и отстъпчиви в общуването с хората – особено във вечерните и нощни часове.

Луната образува поредна тежка конфигурация таоквадрат с Уран в Телец и със Сатурн във Водолей. Контролът и проверките на органите на реда ще бъдат засилени. Възможни са неприятности и конфликти с висшестоящи лица на работното място през деня и в семейството във вечерните часове, грижи около близък роднина, проблеми от финансово естество, отравяния, наводнения и течове в дома, прояви на насилие, транспортни и други инциденти.

Да се ограничи приемът на алкохол, да не се консумират гъби (набрани в гората). Да се избягва употребата на наркотици, особено от шофиращите по пътищата. Ако сте на почивка край морето, не влизайте навътре и се предпазвайте, защото често при Луна в Скорпион морето е по-бурно или се появява опасно „мъртво“ вълнение. Бъдете здрави!