Най-точният хороскоп за 10 май

Астро
07:55 - 10 Май 2021
3680
Най-точният хороскоп за 10 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 10 май в часовете между 01:50 и 02:46 Луната в Овен е „без курс“ и в 02:47 тя преминава в земния Телец, където ще бъде до 15:43 часа на 12 май. В този знак Луната се проявява по доста по-положителен начин – стабилизира емоционалното ни състояние, по-внимателни и търпеливи сме, по-постоянни и предпазливи в действията си.

Стремим се към материален и емоционален комфорт.

Привличат ни красивите и стойностни хора и неща, изкуството и природата. Разбира се, всяко правило има и изключения. Дори Луната да е в най-благоприятната си позиция по знак, тук важни са и аспектите, които образува и най-вече с кои планети. Винаги има както хармонично влияние за някои представители на Зодиака, така и дисхармонично за онези, към чието рождено Слънце образува предизвикателен аспект. По-негативната проява на Луната в Телец е нежелание за промяна, твърдоглавие, силно собственическо чувство, ревност, материализъм, трудно възприемане на нови идеи и информация. Денят е благоприятен за разрешаване на финансови въпроси, покупка и уреждане на имущества и всякакви придобивки за дома и семейството, преподреждане на дома, творческа работа, земеделие и разходки сред природата. В здравословен план са уязвими гърлото, щитовидната жлеза, тила и долната челюст за травми, както и хората с ендокринни заболявания. Следващите три дни не са благоприятни за операции на гласни връзки, щитовидна жлеза, вадене на сливици или на долни зъби. Пазете тила и долната челюст от удари. Не прекалявайте с количеството храна и особено с тестените и сладки храни. На 10 май Меркурий в знака Близнаци съвпада с неподвижната звезда Алдебаран от съзвездие Телец (Бик) и е в опозиция със звездата Антарес, активирайки оста „на инцидентите и катастрофите“ заедно с двата лунни възела. Алдебаран е „кралска“ звезда с марсианска природа. Засилва умствените способности, храбростта и бунтарството. Тя има и позитивно влияние в личен план, когато съвпада с добре аспектирана планета в личния хороскоп. Но при неблагоприятни аспекти и в световен план проявлението е по-негативно. Най-предпазливи за неприятности, интриги, катастрофи и други трябва да бъдат всички хора, които имат Слънце или друга рождена планета между 9 и 11 градуса на знаците Близнаци и Стрелец.

Пазете информацията и личните си документи, както и автомобилите от кражба или пожари.

Луната в Телец на 10 май образува аспекти в по-късните следобедни и вечерни часове – съвпада с Уран в Телец и заедно образуват предизвикателен аспект със Сатурн във Водолей, който ще е активен през цялата нощ и в ранните часове на 11 май. Звездната енергия в първият работен ден е по-неблагоприятна в емоционално отношение за родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. За вас денят не е добър за големи капиталовложения, изясняване на лични или бизнес взаимоотношения, за всякакви важни действия и начинания. Трудно ще работите в колектив и може да има противопоставяне, несъгласие, трудно приемане на нечий авторитет или конфликти с началници. Не предприемайте рискове, шофирайте разумно. Избягвайте пътуване на дълъг път, със самолет също. Да се спазват всички правила по безопасен труд и особено хората, които работят с режещи машини, с ток и кабели, със запалими и избухливи вещества. Съвпадът на Луната с Уран в квадратура със Сатурн повишава опасността в световен план за експлозии, технически аварии, самолетни катастрофи, нарушения в транспорта, забавяне и отлагане на полети, шокови състояния, токови удари, природни бедствия, политически скандали, финансови загуби и т.н. Луната не образува благоприятни аспекти с останалите планети, но сама по себе си образува такъв аспект към рожденото Слънце на представителите от първа декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. И съответно нейното влияние за вас ще е по-позитивно – емоционална стабилност, ефективност в работата, разбирателство и топли отношения с хората, възможности за успехи и придобивки. Бъдете здрави!