Най-точният хороскоп за 10 май

Астро
06:45 - 10 Май 2022
2352
Най-точният хороскоп за 10 май

Днес Луната преминава през земния знак Дева, където ще бъде до 09:34 часа на 12 май. Дева е знак, управляван от планетата Меркурий и се свързва предимно с работа и здраве. В такива дни концентрацията ни е добра, разсъждаваме логично и действаме по-рационално, без да влагаме особени емоции. Склонни сме да забелязваме всяка малка подробност, да анализираме и възприемаме по-лесно.

Стремим се да вършим задачите си по-най-добрия начин, работим усърдно и сме изпълнителни. Проблемът на Дева е, че понякога е много критична и мърмореща, а и по-неспокойна. На моменти дори е неуверена, затова се нуждае от подкрепа, за да реализира добрите си идеи. На този ден в сутрешните часове Луната в Дева е в дисхармоничен аспект със своя управител Меркурий в Близнаци, който вече е стационарен и забавя своя ход, за да тръгне на 11 май в ретроградно движение до 2 юни.

Но на 3 и 4 юни той ще е отново стационарен преди да тръгне директно от 5-ти. Меркурий ще бъде в Близнаци до 22 май включително, а на 23-ти се връща обратно в земния Телец. Ако ви предстоят някакви корекции, ревизии, ремонти или довършване на поизостанали ангажименти, сега е време да го направите. Не купувайте нова техника, битови уреди, машини, автомобил, телефон. Не правете планови операции, не подписвайте нови договори.

Периодът на ретрограден Меркурий създава трудности в общуването – често оставаме неразбрани. Възможни са също проблеми и повреди в техниката, битовите уреди или автомобила, протести; проблеми с транспорта, преговорите, търговията и услугите, дипломацията и т.н. По-трудна е позицията му в Телец между 23 май и 13 юни, когато окончателно напуска този знак.

В този период Меркурий, макар и след 4 юни да е вече директен, той е в дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Сатурн в мунданната астрология се свързва с изпълнителната власт. Затова в периода 23.05 – 13.06.22 напрежението ще бъде най-силно за родените през последните 5-6 дни на знаците, с Асцендент и други рождени планети между 24 и 30 градуса на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Независимо под кой знак сте родени, може да имате планети в тези знаци и трябва да сте особено внимателни в контактите, в преговорите, при работа с документи и информация, по време на път.

На 10 май дисхармоничният аспект квадратура между Луната в Дева и Меркурий в Близнаци ще повиши емоционалното напрежение при родените под знаците и особено през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и при представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Добре е да не бързате при взимане на решения. Не действайте импулсивно, а добре обмислете преди да предприемете действията. Работете по-внимателно с документи и информация.

Възможна е загуба, грешки в работата, конфликти; загуба или проблеми с техниката, с документи / информация, с автомобила, куриерски пратки, ключове и други вещи. Шофирайте по-концентрирано и предпазливо. Денят за вас не е добър за уреждане / подаване на документи и регистрации, подписване на договори, пътуване на дълъг път, покупка на техника. В общуването с хората също може да има напрежение, затова внимавайте да не кажете нещо в неподходящия момент и на неподходящия човек. За вас периодът до 22 май включително, до когато Меркурий е в Близнаци, като цяло е по-труден по всякакви меркуриеви въпроси.

Луната в Дева днес има по-положително влияние както във физически, така и в емоционален план за родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Чувствате се стабилни и уравновесени. По-лесно възприемате, по-ефективно и спокойно работите. Преценките ви са правилни и по-лесно общувате с хората. Денят е добър за обучение, изразяване на мнение, писане, преподаване, анализи и други. Дори критиката ви ще бъде конструктивна, а резултатите от нея добри. В световен план вече започва да се усеща влиянието на стационарния Меркурий – затруднени са всякакви преговори, стават обърквания, подготвят се протести на превозвачите (Меркурий управлява и транспорта), закриват се спирки на градския транспорт в София.

Изобщо не е изключено да бъде намален и броят на автобусите заради кризата с горивата и цените, както и да има протести и от други браншове. Периодът на ретрограден Меркурий е най-доброто време за корекция на минали грешки (включително в отношенията), изплащане на дълг към някого или връщане на жест, но за това е нужно да се вгледаме дълбоко в себе си и да променим отношението си, мисленето си. Да бъдеш емпатичен и да се поставиш на мястото на другия е трудно за някои хора. Но Меркурий не е „зловредна“ планета и ако имаме високо съзнание и сме наблюдателни, имаме шанс да поправим грешките си. Бъдете здрави!