Най- точният хороскоп за 10 юни - новолуние и слънчево затъмнение в Близнаци

Астро
23:59 - 09 Юни 2021
3120
Най-точният хороскоп за 10 юни - новолуние и слънчево затъмнение в Близнаци

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 10 юни Луната продължава транзита си през знака Близнаци. В сутрешните часове тя образува хармоничен аспект със Сатурн във Водолей, а в 13:52 часа българско време е Новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение на 20 градуса в знака Близнаци - в съвпад с ретроградния Меркурий и в неблагоприятен аспект с Нептун в Риби.

Новолунията са време за ново начало, поемане по нов път в живота. Но когато става дума за затъмнение, те оказват много по-мощно влияние както върху световните процеси и природните явления, така и в личен план, ако затъмнението е в съвпад с вашето рождено Слънце или с друга лична планета от рождения хороскоп.

От древни времена хората изпитват страх от затъмненията, защото те са белег за важни събития. Дали обаче тези събития ще са положителни или не, зависи от това какви аспекти то образува с ваши планети. При хармонични аспекти можете да очаквате положителни важни събития, израстване в кариерата и други лични такива – сключване на брак, зачеване, раждане на дете и т.н. При неблагоприятни аспекти човек трябва да бъде много по-предпазлив, отговорен в действията си и внимателен за някакви неприятни преживявания.

На този ден не е благоприятно извършването на операции, особено на белите дробове. Препоръчително е да не се натоварвате физически и емоционално, да не предприемате важни стъпки и действия. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините и за намаляване на теглото.

10 юни е по-неблагоприятен ден за родените предимно през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите две декади. Затъмнението прави точни аспекти към Слънцето на родените между 8 и 12 юни Близнаци, между 8 и 12 март Риби, между 10 и 14 септември Деви, между 10 и 14 декември Стрелци. Както вече споменах, много е важно за правилната интерпретация относно влиянието му, особено за Близнаците.

Ако вашето Слънце в рождения хороскоп няма предизвикателни аспекти, то тогава нямате повод за притеснения, а обратно. Събитията може да не се проявят на самия ден, а в рамките на няколко дни, до около месец, максимум два след затъмнението. Затова бъдете особено внимателни както за себе си, така и за своите близки. Това важи и за всички хора от другите зодиакални знаци, които имат рождени планети между 18 и 22 градуса в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ретроградният Меркурий, който е в съвпад със Слънцето и Луната в Близнаци, с неблагоприятния си аспект към Нептун в Риби ще обърква до голяма степен мисловния процес и общуването.

Възможни са и конфликти с роднини, колеги, наематели или измами и кражби. Бъдете особено внимателни за телефонни и интернет измами, за фалшиви имейли и хакерски атаки, при работа с документи и информация, при шофиране. Може да бъдат неблагоприятно засегнати обучението, образованието, транспортните фирми, някои медии, техниката, автомобилостроенето и търговията.  

Денят е по-обещаващ за родените през втора и трета декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. В събитиен план това затъмнение ще се отрази най-положително през следващите дни и месеци на родените между 8 и 12 април, между 10 и 14 август, между 11 и 15 октомври, между 6 и 10 февруари. Но, както вече споменах, енергията на затъмненията в самия ден е много силна и е добре да бъдем доколкото е възможно по-уединени и да не се натоварваме емоционално.

Новите начинания е подходящо да се стартират след като Меркурий тръгне директно, т.е. след 23 юни. До тогава планирайте, организирайте, обмисляйте добре и извършете някои корекции, където е необходимо. Сами виждате как влияе ретроградния Меркурий с неблагоприятния си аспект към Нептун през последните седмици. Много хора изпитват несигурност и страх за бъдещето си. Объркват се мислите и преценките, решенията и действията са неадекватни. Повиши се броят на интернет измамите, забавят се и се анулират полети. Избягвайте пътувания на дълъг път, особено по-уязвимите знаци. Това Новолуние и затъмнение ще внесе още по-сериозни трудности в комуникациите и транспорта в близките дни и седмици; прекъсвания на електричеството в някои населени места, нарушаване на интернет, телевизионни и телефонни връзки.

Не купувайте техника, автомобили или мобилни устройства до 23 юни, не правете големи капиталовложения. Не подписвайте дългосрочни договори и споразумения, ако искате да бъдат успешни и страните да спазват договореното. Бъдете здрави!