Най-точният хороскоп за 11 декември

Астро
06:26 - 11 Декември 2021
2379
Най-точният хороскоп за 11 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

В съботния ден, 11 декември, Луната отново е във водния знак Риби. В 03:35 часа българско време тя е във фаза Първа четвърт. При тази фаза двете светила са в аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях) и това създава дисбаланс при много хора както по отношение на емоционалното състояние, така и на физическото. В хороскопа на тази лунна фаза Луната е в съвпад с Нептун. Ще се чувстваме по-отпуснати, унесени в спомени и мечти. Няма да сме особено активни, дори няма да ни се става от леглото. Мислите са някак разпилени, объркани, на моменти дори нереалистични. Разбира се, влиянието при всеки човек е различно и зависи много от неговото ниво на интелект, душевност и средата, в която живее. Ще сме много по-чувствителни и емоционални от обикновено. Това е един много силен енергиен ден и е благоприятен за духовни и творчески занимания, за дарения и взаимопомощ, за уединение и размисли, за активна физическа и ментална почивка. Интуицията ни е много силно активирана. По-чувствителните хора ще имат ярки цветни и интересни сънища, та дори и пророчески. Но на някои хора тези звездни разположения ще оказват по-негативно влияние върху психиката – самосъжаление, самотност, разочарование, бягство от реалността чрез алкохол и наркотици, податливи на чуждо влияние и много зависими от психоклимата в обкръжението им. Повишена е опасността от кражби, измами, самоубийства, газови експлозии, катастрофи на хлъзгав път и при мъгла. Алкохолът и наркотичните вещества ще оказват двойно по-неблагоприятно влияние върху организма и психиката. В световен план са възможни наводнения, инциденти във вода, хакерски атаки, тайни заговори, проблеми с мигранти, етнически конфликти, екологични замърсявания с химикали и други замърсители във води и т.н.

От 21:40 до 23:46 часа Луната е „без курс“, а в 23:47 тя преминава в огнения динамичен Овен.

Този ден е по-неблагоприятен за родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Освен че Луната съвпада с Нептун, през втората половина на деня тя образува предизвикателен аспект и с Меркурий в Стрелец. Не е лека тази водна Рибешко-Нептунова енергия за вас и е много важно да не се отпускате и предавате, да изпадате в крайни емоционални състояния. Възможни са спорове с роднини или съседи, телефонни измами, кражби. Ще се чувствате по-добре, ако сте по-изолирани от хората. Денят не е добър за вас за пътуване на дълъг път. Концентрацията ви ще е нулева. Занимавайте се с хобита или с някаква творческа дейност, пуснете си приятна успокояваща (не тъжна) музика, гледайте научно популярни (за тайните и живота в моретата и океаните) и романтични филми или четете книга с подобна тематика, поезия, приказки на децата и други. Извадете стари албуми със снимки, спомнете си минали прекрасни преживявания и мигове, оставили сериозен положителен отпечатък в съзнанието ви. Ако нищо от това не ви се прави, наспете се добре – това е чудесен ден за сън, който ще възстанови енергията ви. Енергията на Луната и Нептун в Риби е по-положително влияние върху психо-емоционалното състояние в съботния ден за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Настроени сте много по-позитивно, силно сензитивни, улавящи и най-малките подробности по отношение на чувствата, нагласите и желанията на близките си. С готовност и желание ще давате всичко от себе си, за да се чувстват обгрижени, обичани и в комфортна среда. За вас това е важно, защото давайки много от себе си и правейки хората щастливи, самите вие се зареждате с енергия и се чувствате по-значими и удовлетворени от живота. Няма нищо по-хубаво и зареждащо от щастливите очи на близките и любими хора. Бъдете здрави!