Най -точният хороскоп за 11 май

Астро
06:06 - 11 Май 2022
3343
Най-точният хороскоп за 11 май

На 11 май Луната продължава транзита си през земния знак Дева. Продължава съответно и нейното влияние върху нашите реакции, нужди и преживявания. Силното ни желание да бъде всичко в ред, да постигаме реални резултати, а не само да си говорим общи приказки, ни настройва по-критично.

Добрата новина е, че в такива дни сме по-адаптивни и склонни да бъдем в услуга на хората. Мисленето ни е земно, а действията по-предпазливи и практични. Днес Луната образува първо хармоничен аспект с Уран, а през втората половина на деня – и със Слънцето в Телец. Успоредно с това, обаче, Луната образува и дисхармоничен аспект с Марс и Нептун в Риби. Имаме интересни и нестандартни, но практични идеи за разрешаването на някои по-наболели въпроси.

Денят е добър за взимането на решения, свързани с финансова и морална помощ за подобряването на условията за труд и развитие в малкия и среден бизнес, в образованието, транспорта, услугите, здравеопазването и т.н. Както знаем, Марс е планета на действието. А той е в знак Риби и вече в съвпад с Нептун. Марс в Риби не е активен, войнствен и директен.

Не бих искала да засегна хората с рожден Марс в Риби, но в мунданен план този Марс по-скоро води до проява на неразбиране, измами, интриги, заобикаляне на проблемите.

А днешната опозиция на Луната с Марс и Нептун създава предпоставка за силна критика, настоятелност за бързи решения и действия, на които ако не откликнат управляващите, рискуват да навлекат гнева на хората и на опозиционните политически партии (Луната представя народа и опозицията). В световен аспект съществува опасност също за сериозни скандали, прояви на насилие, етнически конфликти, инциденти – във вода, газови експлозии, екологични замърсявания и т.н. В късните часове и през нощта Луната образува хармоничен аспект и с Плутон в Козирог.

Но при наличието и на негативните аспекти на Луната не са изключени и земни трусове в някои близки до нас страни на Балканския полуостров, които да се усетят и у нас.

Дисхармоничните планетарни аспекти днес могат да се отразят по-неблагоприятно на родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и на представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Не споделяйте личните си тайни, повече наблюдавайте и по-малко говорете.

Предпазвайте се от клюки и интриги, измами, кражби, загуба на вещи или информация, хакерски атаки, инфекции и т.н.

Шофирайте по-внимателно и не се разсейвайте зад волана. Ограничете алкохола, избягвайте употреба на наркотични вещества и други силни медикаменти. Повишена е опасността от алергични прояви от храни или медикаменти, при работа с химически вещества, от газови експлозии, интоксикации и други. Марс и Нептун в Риби могат да внесат сериозно емоционално объркване, илюзорно мислене, склонност към самосъжаление и дори към самоубийства. С малко повече усилие и желание Луната в Дева ще балансира това негативно влияние, стига да не наклоните везните към Марс и Нептун в Риби.

Луната със своя хармоничен аспект към Слънцето и Уран в Телец днес има доста позитивно влияние при родените през втора и трета декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Могат да възникнат неочаквано добро развитие по ваши важни въпроси, да получите добри изненадващи новини, да имате успех в изяви, да постигнете добри резултати в работата си. Ще се радвате на разбирателство с хората, ще получавате подкрепа, а някои от вас и по-добри приходи. Добър ден за научно-техническа или творческа дейност, за придобиване на ценни умения и знания, за групова работа, за всякакви здравно-възстановителни процедури или лечение. Бъдете здрави!